Klubok

Adonyi Jóga és Pilates Csoport

Adonyban 18 éve alakult az Ananda Jóga csoport, azzal a céllal, hogy tagjai megismerkedjenek a jóga kultúrájával. A mai napig heti rendszerességgel találkozik és gyakorol ez a csapat és minden évben csatlakoznak új tagok is a csoporthoz.

2003-2005 ig Péter Domonkos vezette a jóga csoportot, majd 2005-től Veréb Judit jóga és pilatesoktató.

A jóga célja: fizikai és mentálhigiénés kondíció megőrzése, növelése, a káros stresszhatások kivédése.

A jóga alkalmain a résztvevők: testgyakorlatokat, légzőgyakorlatokat, jóga-relaxációt, koncentrációt, koncentrációs-meditációs gyakorlatokat sajátítanak el.

A jógának számos jótékony hatása van: elősegíti a test egyensúlyát, öngyógyító folyamatait, rugalmassá, erősebbé, mentálisan egészségesebbé tesz. A jóga energetizál, erősít, relaxál.

A jóga rendszeres gyakorlása által egészségesebb, harmonikusabb, stresszmentesebb élet alakítható ki.

2009-től a jógacsoport mellett, Pilates csoport is működik Veréb Judit vezetésével.

A Pilates a mélyrétegű törzsizmok erősítésére, nyújtására koncentráló, az egész testet tetőtől-talpig átmozgató mozgásrendszer, melyet a német Joseph Pilates fejlesztet ki.

Pilates a keleti jóga és a nyugati torna mozgásrendszerét ötvözte. A Pilates módszer erősíti, nyújtja a törzs mélyizmait, melyek képesek minden oldalról megtámasztani a gerincoszlopot és így tehermentesíteni azt. Pilates tornával javul a testtartás, megerősödik az elgyengült tartóizomzat, megelőzhető a hátfájás.

Minden évben szeptembertől-júniusig heti rendszerességgel hétfőnként 17.30 órától Pilates, 18.30 órától Jóga gyakorlásra várjuk szeretettel az Adonyi Művelődési Házban az érdeklődőket,  folyamatosan van lehetőség a csatlakozásra!

Augusztus utolsó hetében pedig már 5 éve tartunk Jóga és Pilates Tábort, ahol egy héten keresztül intenzíven gyakorlunk, mélyítjük tudásunkat, az újonnan érkezők pedig betekintést nyerhetnek a Jóga és Pilates csoport munkájába.

Nyitva áll a Jóga és Pilates “kapuja” egész évben és a nyári tábor ideje alatt is, minden érdeklődő számára!

Szeretettel várunk mindenkit, aki szeretné megőrizni, megteremteni testi, lelki egészségét.

Érdeklődni:
Veréb Judit  20-331-5500
judit.vereb@gmail.com

Adonyi Méhész Klub

A Méhész Klub spontán módon, önkéntesen létrejött civil szervezet, melynek tagjai a helyi méhészek.

Az Adonyi Méhész Klub 2010.03.14-én alakult 11 fővel.

Az összejöveteleit minden hónap 2. csütörtökén 18 órától tartja a Művelődési Házban.

A Klub célja az Adonyban működő méhészek összefogása, segítése, a méhészettel kapcsolatos szakmai ismeretek átadása. Megismertetni a lakosságot a méz és a méhészeti termékek igazi értékével, valamint felhívni a figyelmet a méhek fontos szerepére a növényvilágban.

Fontosnak tartjuk még, hogy ez az ősi mesterség sokáig megmaradjon Adonyban, ezért igény szerint szervezünk méhészeti foglalkozásokat óvodásoknak és iskolásoknak, ahol megismerkedhetnek a méhek világával, méhészeti eszközökkel és a méhészeti munkafolyamatokkal. Természetesen mindezt térítésmentesen végezzük, mint ahogy a méhrajok befogását és a darazsak kiirtását is.

Több rendezvényen jelen vannak a méhészek, pl. az Adventi vásáron, ahol mézet és mézes finomságokat kínálnak a klub tagjai.

Legfőbb kulturális programunk a Mézes Nap, amely évről évre nagy sikert arat az érdeklődők körében. A rendezvényen kézműves játszóház, méz-és mézes finomságok kóstolása és különböző előadások színesítik a programot.

A Méhész Klub vezetője:
Kis László

Hóvirág foltvarró csoport

A foltvarró klub 2012 februárjában alakult 8 taggal, ami mostanra 12 tagra bővült. Nagyon jó társaság alakult ki nyugdíjasokból, dolgozókból, kismamákból egyaránt.

Minden évben szervezünk közös varrást, amire meghívjuk a környékbeli foltos csoportokat, aki szintén meghívnak bennünket, így tanulva egymástól praktikákat, fogásokat, mintákat. Ezek az összejövetelek nagyon békésen és hangosan, de ugyanakkor jókedvben zajlik. Mindenki ismeri a másik csoportot, és ezeken az alkalmakon adjuk át egymásnak meghívóinkat.

A foltvarró csoportunk egész évben szombat délutánonként összejön a civil alkotó teremben, ahol teljes nyugodtsággal átadhatjuk magunkat alkotó kedvünknek. Varrunk táskákat, neszesszereket, takarókat, terítőket, konyhai kiegészítőket, és ezek díszítésére alkalmas tárgyakat. Rendszeresen részt veszünk a helyi rendezvényeken, melyeken rendszeresen kézműves foglalkozásokat is tartunk. Reméljük, hogy kis csoportunk még sokáig megmarad, mert egy kis kikapcsolódásra, jókedvre, és egy kis beszélgetésre a munka közben mindenkinek szüksége van.

Ringató

Mi is az a Ringató?

Éneklő, játszó édesanyák, édesapák csoportja, ahová néhány hónapos babákkal is lehet már érkezni és egészen három éves korig lehet folytatni a közös éneklést, játékot. A Ringató kisgyermekes családoknak szóló zenei nevelési program, amit Gállné Gróh Ilona álmodott meg. A foglalkozás célja, hogy oldott, szeretetteli légkörben megismertesse a legkisebb gyerekek zenei nevelésének lehetőségeit, és a kicsik érzékennyé, fogékonnyá váljanak a jó zene, a művészetek iránt.

Családi program, ahol gyerekek és felnőttek egyaránt élményhez jutnak. A Ringató énekelni, játszani tanít, örülni a szépnek, emellett közösséget is épít.

A Ringatóval épül a gyermeki lélek, erősödik a családi összetartozás.

Miért jó Ringatóra járni?

Szép értékes dalanyaggal, élő énekszóval, hangszerjátékkal vesszük körül a babákat. Az értékes zene a teljes személyiséget formálja: fejleszti a gyermek zenei- és értelmi képességét, hat az értelmi intelligenciára, a beszéd- és mozgásfejlődésre is. A népdalok, komponált dalok, mondókák, ölbéli játékok ablakot nyitnak a világra. Miközben énekelünk és játszunk, a legkisebb gyerekek ízlelgetik a magyar nyelv és a zenei anyanyelv szépségeit.

Szeretettel várunk minden kisgyermekes családot a Ringató foglalkozásokra.

Adonyban a  foglalkozásokat vezeti Veréb Judit, minden hétfőn 16.30 órától a művelődési házban.

” Vedd ölbe, ringasd, énekelj!”
www.ringato.hu

 Érdeklődni:
Veréb Judit  20-331-5500
judit.vereb@gmail.com